Den originale Robocop fra 1987 var et aldri så lite mesterverk av en film; den bet hardt fra seg med både voldsomme actionsekvenser og skarp satire som etter hvert ble virkelighet. Etter et par dårlige oppfølgere var det slutt, men da Detroit gikk konk i år, var det vel bare et tidsspørsmål før Alex Murphy kom tilbake, noe han gjør i 2014.

Det dreier seg selvfølgelig om en nyinnspilling, og aldersgrensen kommer nok til å ligge lavere enn sist gang. Men bak kameraet finner vi brasilianske Jose Padhila, som tidligere har laget de to *Tropa de Elite*-filmene, noe som lover godt. I tillegg er det en seriøst bra smørbrødliste med skuespillere som f.eks. Michael Keaton, Gary Oldman, Jennifer Ehle, Michael K. Williams og selvfølgelig Samuel L. Jackson. Fra originalversjonen dukker også Miguel Ferrer opp, om man synes slikt er festlig.

Hva skurker angår, blir det vanskelig å toppe Clarence Bodicker, men vi noterer oss at Jackie Earle Haley står på rollelisten, og krysser fingrene for at 2014 blir en bra tilbakekomst for stålmannen fra Detroit. (16.10.2013)