Mange har sett til USA og diverse streaming-tjenester med et langt, lengtende blikk. Noen (sikkert en del av våre lesere) har fått tilgang på dette med krumspring og proxy-servere, men for folk flest er det et lukket marked. Nå kan seere i Norge (og Sverige, Danmark og Finland) få nyte godt av Netflix. Netflix oppgir ingen spesifikk lanseringsdato, men opplyser om at de vil gå «live» før slutten av 2012.

Netflix har applikasjoner for PS3, Wii, Xbox, Windows og Mac, samt iOS og Android (Linuxcowboyer må klare seg uten), og gir tilgang på både filmer og TV-serier. Den populære TV-serien «Lilyhammer» ble forøvrig produsert for Netflix – mon tro om Giovanni Henriksen hadde en finger med i lanseringen i Norden?

Det blir spennende å se hva Netflix kan tilby; som vi allerede har erfart i iTunes, betyr ikke nødvendigvis lansering av en tjeneste at utvalget som tilbys er allverden, men en filmelsker kan saktens håpe at noen klarer å navigere seg gjennom rettighetskaoset. Derimot kan vi anta at det vil skape ekstra press på norske leverandører; Canal Digital, Altibox og Viasat har allerede annonsert egne tjenester.

Du kan legge deg på mailinglisten til Netflix eller følge Twitterkontoen deres for øyeblikkelig varsel om når den blir tilgjengelig. Vi venter spent! (15.08.2012)