Det var en drabelig konsertkveld i hovedstaden igår; popikonet Madonna voguet på Telenor Arena, hip-hop legenden Ice Cube var straight outta Sentrum Scene, og på Rockefeller var The Presidents of the United States of America på statsbesøk.

The Presidents of the United States of America er et pop-punk band fra Seattle, og på midten av 90-tallet skjente de inn fra siden uten andre ønsker enn å underholde, og utgjorde følgelig et deilig brudd med grunge-tristessen vi ellers fikk servert fra Seattle-traktene.

Oppmøtet på Rockefeller var noe slunkent, og publikum hadde kun første etasje til disposisjon. Det stoppet derimot ikke The Presidents fra å gi full gass. Trioen spilte et knippe låter fra sitt siste album fra 2008, før de gjøv løs på hovedattraksjonen, nemlig debutskiva i sin helhet, fra (side) A til B, før de igjen henga seg til nyere låter, samt en og annen B-side.

Publikum bet godt fra seg, trass i at de var litt fåtallige; noe annet hadde også vært utilgivelig, med tanke på energien fra scenen. At dynamoene i bandet er nærmere 50 enn 40 var litt vanskelig å tro; spillegleden og splitthoppene var det uansett lite å si på. Stemningen var høy fra første stund, og etter et knippe låter ble energien til slutt forløst med Lump, da pogoingen endelig etablerte seg på bakkeplan.

Tre karer kan lage mye lyd når man har energi, evner og oppfinnsomhet på sin side. Watt storkoste seg med resten av publikum, og etter altfor knappe 90 minutter fikk vi en siste trøkk seksten med da bandet dro til med 80-talls-klassikeren Video Killed The Radio Star før lysene kom på.

Det er kanskje ikke musikk man bruker når man skal kjøre demo i hjemmekinoen, dette her, men skal man ha en fest skal det vanskelig gjøres å ikke heve stemningen mangfoldige hakk ved å sette på The Presidents of the United States of America.

Vi krysser fingrene for nytt statsbesøk om ikke altfor lenge, og kan bare si «Hail to the chiefs!»

(Opprinnelig skrevet for magasinet Watt.)