Katzenjammer består av firkløveret Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen, men da alle fire er multi-instrumentalister høres det til enhver tid ut som om det befinner seg minst 10 musikere på scenen. Katzenjammer er utvilsomt Norges beste liveband, og med smittsom spilleglede og et energinivå som sannsynligvis kunne drive en middels stor by, tok de Rockefeller med storm lørdag kveld.

Fjorårets A Kiss Before You Go er i undertegnedes øyne det beste norske popalbumet fra 2011, og at bandet til de grader evnet å gjenskape lydbildet på scenen ga både høy puls og gåsehud. Ikke bare byttet de instrumenter og hovedvokal mellom nesten hver eneste låt, men de håndterte også de intrikate vokalharmoniene uten et spor av en eneste sur note.

Bandet dekket også sitt brede musikalske spekter med bravur, fra den heseblesende A Bar in Amsterdam til a capella-fremføringen av God’s Great Dust Storm, eller den streitere poperlen I Will Dance (When I Walk Away) (der Bergheim spilte 3(!) instrumenter i tillegg til å kore…) og den skjøre Lady Marlene. Hele veien med rølpete kommentarer og rock n’ roll-fakter til publikums store glede.

Konserten klokket inn på nesten to timer, og med publikum nær ekstase innfridde Katzenjammer så til de grader. Vi i Watt er unektelig meget glade i å oppnå «nær-konsert» opplevelsen hjemme, men av og til må man simpelthen innrømme at man ikke kan toppe den ekte greia.