Apple meddelte i går at de oppdaterer iPad- og Mac-linja. De nyeste tilskuddene er iPad Mini Retina og iPad Air. Førstnevnte er en iPad Mini, men med retina-skjerm – temmelig selvforklarende. Den har også fått en A7-brikke, en 64-bits prosessor, akkurat som iPhone 5s. Den kommer i sort og hvitt, og er selvfølgelig ikke gratis – prisen starter på USD $400, så den blir antagelig rundt 4000,- i Norge.

iPad Air er lettere og tynnere enn forrige generasjon, faktisk 20 prosent tynnere. Den veier også bare et kvart kilo, betydelig lettere enn undertegnedes iPad 3. Den har også fått den nye A7-brikken, og wifi er visstnok blitt dobbelt så kjapt som før.

MacBook Pro-laptopene har også blitt oppdatert med kraftigere prosessorer, og prisen er visstnok hakket lavere. 13-tommeren er også blitt litt slankere, men utover det er det ingenting som gjør at du hopper i taket. Mer spennende er kanskje Mac Pro-serien. Den ble avslørt i fjor, men har ennå ikke kommet i butikk. Dette er en seriøs maskin for de profesjonelle, og er nok ganske etterlengtet. Pro-serien har vært uendret i et par år nå, og det er flere som har begynt å lure på om Apple har tenkt å avskrive proff-markedet. Designen er ganske tøff, og ikke minst unik; søppelbøtte-sammenligningene har allerede florert på nettet. Men det er ingen tvil om at det er en solid arbeidsstasjon. Den støtter 4K-grafikk ut, for eksempel, og har opp til 7 teraflops med kraft. (Les mer utdypende om spesifikasjonene på Apples egne sider.)

Sist, men ikke minst, slapp Apple «Mavericks», den siste versjonen av OS X. Den er (hold deg fast!) gratis å laste ned, og er tilgjengelig nå, men med tanke på både pågang og bugs, er det dog kanskje greit å vente en ukes tid før du setter i gang. (23.10.2013)